Reserveer direct je tafel

Over Klein Vaarwater

Het land waar nu Klein Vaarwater ligt was een drassig stuk duingebied. In de jaren dertig tot vijftig van de twintigste eeuw waren het de agrariërs, die in de wintermaanden met schop en kruiwagen het gebied ontgonnen.


Eind jaren vijftig werd het duingebied bij Buren waterwingebied en de drie kampeerterreinen – nevenbedrijven van boeren Kienstra, Brouwer en Spoelstra – mochten niet in het waterwingebied blijven liggen. Daarop ontstond het plan om een nieuw kampeerterrein aan te leggen. Boeren brachten land in en kregen stemrecht over Klein Vaarwater. Bij de oprichting van de NV, die later een coöperatieve vereniging werd, ondertekenden 32 leden een erfpachtovereenkomst.

Het was het begin van camping Klein Vaarwater, dat later ‘recreatieoord ’ werd genoemd en tegenwoordig als ‘vakantiepark’ door het leven gaat.

 

Anno 2019 beschikt Klein Vaarwater over een prachtig nieuw centrumgebouw met faciliteiten zoals overdekt zwembad, indoor speelparadijs, fitness, bowling, supermarkt, restaurant, cafetaria en Front Office voor het verwelkomen van onze gasten.

 

Vakantiepark Klein Vaarwater is er voor iedereen! Het familiepark ligt in het plaatsje Buren, op loopafstand van het strand van het prachtige waddeneiland Ameland. Verwen jouw zintuigen met zuivere zeelucht, weidse gezichten, weldadige ontspanning en culinair genoegen. Op het park kan je kiezen uit een breed aanbod van bungalows en caravans. Variatie in accommodaties is het "geheim" van Klein Vaarwater. Je kunt kiezen uit ruime vrijstaande bungalows voor vier tot twaalf personen, waarvan de Riantbungalow voor 6 personen geschikt is voor mindervaliden. Maar, ook kamperen behoort tot de mogelijkheden! En niet te vergeten is er een strandpaviljoen waar je na een strandwandeling of fietstocht kunt uitblazen. 

 

Contact opnemen?

+31 (0)519 542156

info@kleinvaarwater.nl

 

Klein Vaarwater

Klein Vaarwaterweg 14

9164 MA Buren Ameland