Reserveer direct je tafel
Wij dragen graag ons steentje bij
Wij dragen graag ons steentje bij

Duurzaamheid op Klein Vaarwater

We zeggen het vaak: "Op Klein Vaarwater heb je de tijd van je leven!" Vrij zijn, genieten van de natuur om je heen, gezelligheid en actief bezig zijn, het zijn zo maar wat zaken die er toe doen en die het leven kleur geven. En dat willen we heel graag zo houden!

Al sinds het begin van deze eeuw wordt overal (en op Ameland in het bijzonder) over duurzaamheid gesproken. We hebben het dan over energiebesparing, maar ook over zuinig zijn met drinkwater en bijvoorbeeld het verwerken van afval. 

 

Klein Vaarwater speelt in alle discussies en plannen steeds een actieve maar vooral constructieve rol. Zo is het je vast al opgevallen dat wij bijna uitsluitend nog gebruik maken van elektrisch aangedreven bedrijfswagens en misschien wist je ook al dat wij het grote zwembad, maar ook de 13 Wellnessboerderijen, warm houden middels een warmtenet dat is gekoppeld aan een Warmte Kracht Koppelingsinstallatie (WKK). Dit houdt concreet in dat deze luxe huizen al vanaf dat ze werden gebouwd, geen gasaansluiting hebben.

 

In onze plannen voor het jaar 2018 speelt verduurzaming een zeer voorname rol. Zo zult u zien dat op de toiletgebouwen zonnepanelen en heatpipes worden geïnstalleerd. Daarnaast wordt alle verlichting vervangen dor LED-verlichting en wordt in ieder gebouw de c.v.-ketel vervangen door een warmtepomp. Op deze manier gaan ook deze voorzieningen "van het gas af" en maken we op een duurzame en toekomstbestendige manier gebruik van natuurlijke bronnen. 

 

Naast het aanpakken van de toiletgebouwen zult u ook de eerste zelfvoorzienende chalets en woodlodges zien verschijnen op het park. Ook deze accommodaties worden voorzien van zonnepanelen, heatpipes (gekoppeld aan een boiler) en een warmtepomp. Koken gaat in deze nieuwe chalets voortaan elektrisch en daarmee nemen we ook hier langzamerhand afscheid van het gas. 

 

Het woordje "langzamerhand" is hier overigens bewust gekozen. Met het installeren van al deze nieuwe voorzieningen brengen we namelijk ingrijpende veranderingen aan in de bestaande installaties en infrastructuur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de elektriciteitskabels en de daaraan gekoppelde transformatoren en verdeelstations. De nieuwe praktijk zal moeten uitwijzen of datgene wat we achter de tekentafel en aan de vergadertafel bedenken, in de praktijk ook zal standhouden. 

Wil je meer weten over dit onderwerp of alvast eens kijken wat je zou kunnen doen? Neem dan gerust eens contact op met één van de eilander installateurs. Ook op de website www.duurzaamameland.nl vindt u veel informatie en natuurlijk kun je ook bij ons terecht met jouw vragen en plannen op dit gebied

Contact opnemen?

+31 (0)519 542156

info@kleinvaarwater.nl

 

Klein Vaarwater

Klein Vaarwaterweg 14

9164 MA Buren Ameland