Reserveer direct je tafel

Weekje Ameland

Even heerlijk ertussenuit

Een heerlijke overtocht over de Waddenzee met Wagenborg voor een heerlijk weekje Ameland. De meeuwen in de wind horen huilen en de aankomst in de haven. En dan tijd om even lekker uit te waaien op het strand van de Wadden, het Unesco werelderfgoed. Na afloop jezelf trakteren op een wijntje of biertje op een zonnig terras of een warme chocomelk in een kroegje als het koud is. Aan eten en drinken is er variatie genoeg. Van een culinair hoogstaand tot eenvoudige snacks en van klassiek tot modern.

Een weekje Ameland voelt als er echt even uit

Dat “er even helemaal uit gevoel” beleef je echt met een weekje Ameland. Ameland, provincie Friesland, heeft normaal gesproken rond de 3500 eilandbewoners. Maar in de zomermaanden bezoeken velen dit eiland om er heerlijk vakantie te vieren. Ameland ligt tussen Terschelling en Schiermonnikoog in en bestaat uit 3 eilanden die aan elkaar zijn gegroeid. In de 19e eeuw zijn stuifdijken aangelegd, die deze 3 eilanden met elkaar verbonden. Ameland is dan ook een prachtig eiland met veel natuur en we heten jou van harte welkom op Klein Vaarwater.

 

Ameland in een week

Tijdens jouw weekje op Ameland kun je heerlijk fietsen, naar het strand voor de zon of een heerlijke strandwandeling. Maar ook bezoekjes aan Hollum, Nes, Buren en Ballum zijn een echte aanrader. In de zomer is er veel vertier, genoeg om een weekje op Ameland te vertoeven. Wat te denken van de unieke robbentochten, een excursie van een paar uur over de unieke Wadden en dan genieten van de zeehonden die nieuwsgierig om zich heen kijken.

Of de lancering van de reddingsboot met behulp van paarden. Vanaf 1988 weer in ere hersteld, prachtig om mee te maken. Ameland was het enige reddingsstation in West-Europa waar deze lancering tot het eind van de motorsloep met behulp van paarden gebeurde.

 

Klein Vaarwater voor jouw ideale Ameland weekje

Thuiskomen op Vakantiepark Klein Vaarwater voor jouw weekje op Ameland. De ideale basis voor een eindeloze vakantie op het mooie Ameland. Uitstapjes zijn er genoeg te bedenken op Ameland.  Vol van ruimte. Uitgestrekte duinen. Het eindeloze Oerd waar u wandelt of fietst over de knerpende schelpenpaden. Het licht van de vuurtoren strijkt over het eiland. Nog even wandelen langs het strand. Met de kinderen de vlieger uitproberen. Samen de zonsondergang afwachten. Of een duik nemen in het zwembad van Klein Vaarwater. Bekijk onze accommodaties of kampeeraanbod!

 

Ook interessant:

 

 

Contact opnemen?

+31 (0)519 542156

info@kleinvaarwater.nl

 

Klein Vaarwater

Klein Vaarwaterweg 14

9164 MA Buren Ameland