Vakantiepark Klein Vaarwater

Herfst op Ameland: 5 tips om te genieten!

Volop genieten van de herfst op Ameland

Ameland is een van die adembenemende plekken, waar je volop kunt genieten van de natuur om je heen. Rust, ruimte, uitwaaien en schelpen zoeken op het strand. Vanaf ons vakantiepark zijn het strand en de duinen op loopafstand. Naast deze elementen kun je volop genieten van de faciliteiten die het park biedt. Een binnenzwembad, bowlingbaan, fitness, speelkasteel en sportzaal voor kinderen, restaurant, supermarkt en snackbar zorgen ervoor dat je je geen moment hoeft te vervelen. Wij hebben vijf tips voor je verzameld over wat je allemaal kunt doen tijdens je verblijf in de herfst.


Tip 1: Beleef het zeeleven tijdens een excursie

Een robbentocht is een unieke ervaring die je dichterbij de natuur brengt en je een kijkje geeft in het zeeleven. De frisse zeelucht om je gezicht laat je de mooie elementen van de herfst voelen. Langs de kust van Ameland op zoek naar zeehonden is een prachtige belevenis. Er zijn verschillende aanbieders om mee op expeditie te gaan. Zo kun je ook mee met sleepnetvissen om samen het net binnen te halen en te bekijken wat er allemaal in de zee leeft. De robbentochten en andere zee-excursies vertrekken vanuit de veerhaven in Nes. 

Tip 2: Maak een heerlijke herfstwandeling

Vanaf ons park wandel je zo de duinen in. Je kunt alle paadjes zelf ontdekken, maar er zijn ook mooie wandelroutes. Zo kun je een wandelroute van 4,7 km door de Buurderduinen volgen. Deze start vanaf de parkeerplaats bij Strandhotel Buren aan Zee. Of je fietst naar natuurgebied 't Oerd in de oostpunt van Ameland waar je een prachtige wandelroute van 4 km kunt lopen. 

Tip 3: Doe een avontuurlijke activiteit

In recreatiegebied De Vleijen, tussen Buren en Nes, kun je heerlijk fietsen of door de bossen wandelen. Je vindt er ook avontuurlijke speeltuinen én Outdoor Ameland, voor activiteiten als klimmen, paintball en boogschieten. In Nes vind je Ameland Adventure, waar je activiteiten als blokarten en een GPS-fietstocht kunt doen. Kortom: er is genoeg te doen om jouw herfstvakantie onvergetelijk te maken.

Tip 4: Bezoek de Amelander Kunstmaand

De hele maand november is het Kunstmaand op Ameland. In en rond de vier dorpen op Ameland vind je exposities van kunst in de breedste zin van het woord. Ook het centrumgebouw van Klein Vaarwater is decor, waar diverse Amelander kunstenaars hun werk exposeren en verkopen in een pop-up store. Geniet van alle activiteiten die er deze maand op het eiland zijn.

Tip 5: Ontspan bij een strandpaviljoen met uitzicht op zee

Na een heerlijke strandwandeling of fietstocht door de duinen over de schelpenpaadjes is het tijd om nog heerlijk na te genieten met het prachtige uitzicht over de Noordzee. Geniet bij strandpaviljoen 't Strandhuys in een sfeervolle omgeving van een hapje en een drankje.

 

Herfst op Ameland is een goede keus!

Dit zijn slechts een paar van de vele activiteiten die je kunt ondernemen tijdens je verblijf op Ameland. Het eiland heeft voor iedereen wat te bieden, of je nu van natuur houdt, liever op het strand ligt of juist geïnteresseerd bent in geschiedenis en cultuur. 

Faciliteiten binnen
Om volledig tot rust te komen, voorziet Klein Vaarwater je van alle gemakken. Tal van faciliteiten, zoals een overdekt zwembad, fitnessruimte, bowling en indoor speelkasteel zorgen ervoor dat je je, ook op dagen dat het weer minder is, prima vermaakt. Voor de inwendige mens hebben we een supermarkt op het park, maar ook een sfeervol restaurant en snackbar. 

En we bieden zelf ook leuke activiteiten aan in de herfstvakantie. Zo hebben wij in een van de weken een animatieteam die voor kinderen van alle leeftijden een overvol animatieprogramma klaar heeft staan, maar ook voor volwassenen zorgen wij voor bingo, karaoke, live muziek en ga zo maar door!

Kortom, het is goed vertoeven op Vakantiepark Klein Vaarwater in de herfst! Nog niet geboekt? Boek dan snel je verblijf en ontdek zelf al het moois dat Ameland te bieden heeft.

Actie
Daarnaast kun je de gehele herfst nog profiteren van onze herfstkorting op de Schakelbungalow: bij een verblijf van minimaal 7 nachten ontvang je 25% korting. Meer over deze actie lees je op de pagina Herfstkorting op Ameland.