Reserveer direct je tafel

Ameland in de winter

In de winter is er genoeg te beleven op Ameland

09-01-2023

 

Je zult wel denken, de zomer is leuk, druk, gezellig op Ameland! Maar wat is er nou te beleven in de winter op Ameland? De toeristen zijn weg, het is koud, grijs en grauw. Maar dit valt allemaal reuze mee! De toeristen zijn het hele jaar terug te vinden op Ameland, weliswaar in minder grote hoeveelheden als de zomer, maar toch ze zijn er! En dat vinden wij, Amelanders, alleen maar gezellig!

 

Koud, grijs en grauw, ja dat is het natuurlijk wel een aantal dagen. Maar dan gaan we lekker naar binnen! Naar één van de vele knusse restaurantjes, bijvoorbeeld in het centrum van Nes. Of eerst een lekkere frisse strandwandeling maken en dan opwarmen met een warme chocomel mét slagroom in één van de strandpaviljoens!

 

Tijdens de kerstvakantie is het overal prachtig versierd op het eiland. Bij ons op het park is er dan ook genoeg te doen! Wij toveren het centrumgebouw om tot winter wonderland, organiseren een kerstmarkt, stippelen een mooie kerstwandeling uit en samen met het animatieteam staan wij klaar met leuke kerstactiviteiten.

 

Vallen wij na de kerstvakantie dan in een donker gat tot aan de voorjaarsvakantie? Nee natuurlijk niet! Met een beetje geluk kunnen we lekker schaatsen! En wist je dat hiervoor op het eiland vele geheime schaatsplekjes te vinden zijn? Wat is er nou mooier dan midden in de natuur je schaatsen onder te binden en dan in alle rust een mooi schaatstochtje te maken?

 

Maar helaas kunnen we lang niet alle winters schaatsen.. Dus dan gaan we mooie wandelingen maken. Zoals jullie vast weten zijn er op Ameland genoeg wandelroutes, maar ben je ook bekend met Geocache? Een wandeling én speurtocht in één! Op het park hebben wij voor de kinderen zelf een mooie speurtocht uitgezet, heb jij alle Vaarmaatjes al eens gevonden?

 

Ameland evenementen in de winter

Wij, Amelanders, zitten niet graag stil en organiseren regelmatig mooie evenementen om de toeristen het nog meer naar het zin te maken! Dus als afsluiting zet ik nog even alle winterse evenementen die te beleven zijn op Ameland op een rijtje:

 

Contact opnemen?

+31 (0)519 542156

info@kleinvaarwater.nl

 

Klein Vaarwater

Klein Vaarwaterweg 14

9164 MA Buren Ameland