Reserveer direct je tafel

7 kindvriendelijke activiteiten op Ameland

Verblijf op het kindvriendelijke vakantiepark Klein Vaarwater

17-03-2023

 

Ameland wordt vaak één van de mooiste plekjes van Nederland genoemd en daarom kan je hier dan ook de mooiste vakantie met je gezin doorbrengen.

Ben jij op zoek naar kindvriendelijke activiteiten op Ameland? Wij hebben de leukste tips voor je op een rijtje gezet:

 

Tip 1: Speelkasteel

Als eerste beginnen we natuurlijk met één van de leukste kindvriendelijke activiteiten op ons park! Want een bezoek aan ons Speelkasteel mag niet ontbreken. Kinderen kunnen zich hier heerlijk uitleven! Beklim de vuurtoren en glij helemaal vanaf boven naar de kelder. Met een bouwhoek, klim en klauter parcours en nog veel meer! Voor de peuters tot en met 3 jaar is er een aparte speelhoek, met o.a. een ballenbad en een glijbaan.

 

Tip 2: Bezoek natuurcentrum

Een dagje er op uit voor een kindvriendelijke activiteit op Ameland? Breng een bezoekje aan het natuurcentrum in Nes. Hier ga je op spectaculaire wijze op reis door de Amelander natuur. Met een interactieve landschap zaal, het watertheater met het schitterende grote Noordzeeaquarium en de waterzaal met vissen in de bassins zullen de kinderen zich geen moment vervelen. En vergeet niet te genieten van het prachtige uitzicht vanuit het uitzichtplateau bovenin de toren van het Natuurcentrum. Om je dag compleet te maken is er ook nog het blote voeten pad. een belevingsroute met diverse ondergronden en uitdagingen die maken dat je Ameland op heel bijzondere wijze kunt ervaren.

Het natuurcentrum is onderdeel van Amelander musea, benieuwd naar de overige musea neem dan een kijkje op de website van Amelander musea.

 

Tip 3: Outdoor Ameland

Houden jouw kinderen van wat actie? Ga dan op bezoek bij Outdoor Ameland, hét adres voor de sportieve invulling van je verblijf op Ameland! Outdoor Ameland biedt een ruim aanbod aan activiteiten: suppen, paintbal, archery tag en boogschieten. En op de prachtige locatie verscholen in de Vleijen tussen Nes en Buren vind je ook het stoere klimpark.

 

Tip 4: Zwembad

Natuurlijk mag ons zwembad niet ontbreken in de lijst van kindvriendelijke activiteiten op Ameland. Want een duik in het zwembad vind toch elk kind leuk? Ons zwembad bestaat uit een 25-meter bad, peuterbad en een stoere waterglijbaan. En kan jij al onze Vaarmaatjes terugvinden in het zwembad?

 

Tip 5: Zeehonden spotten

Altijd al eens zeehonden in hun eigen leefgebied en van dichtbij willen zien? Stap aan boord bij één van de rondvaartboten en ga mee op robbentocht. Op Ameland zijn verschillende rondvaartbedrijven

 

Tip 6: Potje midgetgolf

Op zoek naar een gezellige sportieve activiteit? Ga met het hele gezin midgetgolfen. Ons park beschikt over een 18 holes outdoor midgetgolfbaan. Bij slecht weer is er vlakbij ons park ook een indoor avonturengolfbaan. Deze minigolfbaan bestaat uit allerlei spannende en gekke obstakels. Het blacklight effect geeft een magische sfeer. 

 

Tip 7: Zelf op pad op Ameland

Je kunt natuurlijk ook zelf op pad en het avontuur op zoeken. Huur een fiets bij één van de fietsenverhuurders op Ameland, fiets door de prachtige fietspaden door de duinen, stap af van de fiets en ren door de kleine paden in de duinen. Zeker weten dat kinderen dit fantastisch vinden! Fiets op de terugweg langs de dijk stap ook hier weer even van de fiets af en ga krabben vissen met de kinderen. Dit is pas écht het eilandleven ervaren!

 

Kleinvaarwater als ideale basis voor jouw kindvriendelijke vakantie naar Ameland!

 

Op het vakantiepark Klein Vaarwater kan je kiezen uit een breed aanbod van bungalows en caravans. Variatie in accommodaties is het "geheim" van Klein Vaarwater. Je kunt kiezen uit ruime vrijstaande bungalows voor vier tot twaalf personen. Maar, ook kamperen behoort tot de mogelijkheden!
Bekijk wat de mogelijkheden zijn op vakantiepark Klein Vaarwater voor jouw kindvriendelijke vakantie op Ameland.

Contact opnemen?

+31 (0)519 542156

info@kleinvaarwater.nl

 

Klein Vaarwater

Klein Vaarwaterweg 14

9164 MA Buren Ameland