Reserveer direct je tafel

Vuurtoren Ameland

Als je op één van de Waddeneilanden bent moet je de vuurtoren bewonderd hebben. In Hollum staat de vuurtoren van Ameland. De 55 meter hoge vuurtoren is een reusachtig en imposante toren die op vele ansichtkaarten te bewonderen is. Het beklimmen ervan brengt je naar grote hoogte waar je kunt genieten van het prachtige uitzicht. Durf jij het aan de 236 treden van de vuurtoren op Ameland te beklimmen? 

Bezoek de vuurtoren

‘De vuurtoren op Ameland is een ware uitdaging om te beklimmen. Maar wie eenmaal alle treden heeft bedongen, wordt beloond met een schitterend uitzicht. De Amelandse Vuurtoren is een uitdaging voor zowel de toerist als waaghals. Beklim alle 236 treden en wordt beloond met een prachtig onvergetelijk uitzicht! 

 

De Amelandse Vuurtoren is prima te bereiken met de fiets. Je fietst in ongeveer 40 minuten van Vakantiepark Klein Vaarwater naar de Amelandse vuurtoren. Een prima uitje tijdens een dagje weg! 

 

Reserveer de vuurtoren

De Amelandse Vuurtoren als toeristische trekpleister

Als je nu een vuurtoren ziet zul je al snel denken ‘Wat voor nut heeft deze 55 meter hoge, uit volledig gietijzer gebouwde verschijning tegenwoordig voor nut?’  

 

Tegenwoordig dient de vuurtoren op Ameland als toeristische trekpleister, maar vroeger was dit heel anders. De zeevaarders hadden vroeger niet de technische snufjes zoals ze die nu hebben, ze konden eigenlijk niet zonder de vuurtorens. De vuurtoren op Ameland diende als lichtbaken voor de zeevaarders zodat zij wisten waar zij naartoe voeren en waar er land was. 

  

Deze Amelandse vuurtoren bestaat al sinds 1881 en heeft dus al genoeg te verduren gekregen.  De officiële naam van deze vuurtoren is de Bornrif, deze naam heeft de Amelandse Vuurtoren gekregen van de Nederlandse architect, Quirinus Harder.  

 

 

Jouw vakantie op Ameland is niet compleet zonder bezoek aan de Amelandse Vuurtoren

Als je op het Vakantiepark Klein Vaarwater jouw vakantie viert, dan móet je de Amelandse Vuurtoren bezoeken. Het is namelijk één van de zes nog bestaande vuurtorens op de eilanden.  

Kom jouw vakantie vieren op Vakantiepark Klein Vaarwater en bezoek de Amelandse Vuurtoren. Naast het bezoeken van de Amelandse Vuurtoren nog op zoek naar meer activiteiten om tijdens jouw vakantie te doen? Bekijk dan al de activiteiten op Ameland 

Contact opnemen?

+31 (0)519 542156

info@kleinvaarwater.nl

 

Klein Vaarwater

Klein Vaarwaterweg 14

9164 MA Buren Ameland