Reserveer direct je tafel

Fietsen op Ameland

Wil je fietsen op Ameland? De vele fietspaden op Ameland bieden een gevarieerde route door bossen, duinen, over landwegen en langs het strand zoals dat in Nederland bijna niet voorkomt. De totale lengte van de fietspaden op Ameland is 100 kilometer. Zo kan je eindeloos fietsen op Ameland. In een halve dag kun je alle soorten landschappen, de verschillende dorpen en dieren tegenkomen op de fiets. De ideale omgeving om alleen, samen of met de hele familie te fietsen op Ameland en heerlijk tot rust te komen. Je kun je eigen fiets meenemen op de boot naar Ameland maar vanzelfsprekend zijn er op het eiland verschillende fietsverhuurders. 

Fietsroute Ameland

Wil je goed voorbereid beginnen aan jouw fietstocht? Download of print dan vooraf de "Ameland Route" van de ANWB.

Bekijk de Ameland Route

In de duinen fietsen op Ameland

Ben je een echte racefietser of mountainbikeliefhebber? De duinen van Ameland bieden fantastische fietsroutes om helemaal in los te gaan. Met verrassend steile klimmetjes en de harde wind wordt het uiterste van jou gevraagd. Selecteer jouw eigen route en ga heerlijk fietsen op Ameland. Ook wordt ieder jaar in maart de MTB Ameland georganiseerd, een mountainbike-evenement op Ameland dwars door de duinen, de bossen en over het strand. Natuurlijk kunt u uw eigen mountainbike meenemen, maar vanzelfsprekend zijn ze ook te huur op het eiland. 

 

Fietsverhuur op Ameland 

Wij verhuren zelf op het park geen fietsen, maar op 1 kilometer afstand zit een grote fietsenverhuurder zodat je zonder zorgen kan fietsen op Ameland. Het is ook mogelijk om vooraf fietsen te huren bij verschillende fietsenverhuurders op Ameland, zodat de fietsen bij aankomst bij de accommodatie klaar staan. Je kunt er zelfs voor kiezen om gelijk vanaf de boot al naar het park toe te fietsen, de fietsenverhuurder zorgt ervoor dat jouw bagage op het park wordt afgeleverd.   

Contact opnemen?

+31 (0)519 542156

info@kleinvaarwater.nl

 

Klein Vaarwater

Klein Vaarwaterweg 14

9164 MA Buren Ameland