Reserveer direct je tafel

De mooiste bezienswaardigheden van Ameland

Vakantiepark Klein Vaarwater geeft tips!

Ameland is natuurlijk het leukste Waddeneiland. Waarom? Op Ameland staat de mooiste vuurtoren de Bornrif, deze is open voor publiek. Dus tijdens jouw bezoek aan Ameland kan je de beklimming van 230 treden aangaan en genieten van een prachtig uitzicht.

 

Robbentochten

Altijd al eens zeehonden in hun eigen leefgebied en van dichtbij willen zien? Dan mag je deze bezienswaardigheid van Ameland niet missen. Stap aan boord bij één van de rondvaartboten en ga mee op robbentocht. Op Ameland zijn verschillende rondvaartbedrijven.

Breng een bezoekje aan het natuurcentrum in Nes. Hier ga je op spectaculaire wijze op reis door de Amelander natuur. Met een interactieve landschap zaal, het watertheater met het schitterende grote Noordzeeaquarium en de waterzaal met vissen in de bassins zullen de kinderen zich geen moment vervelen. En vergeet niet te genieten van het prachtige uitzicht vanuit het uitzichtplateau bovenin de toren van het Natuurcentrum.

Om je dag compleet te maken is er ook nog het blote voeten pad. een belevingsroute met diverse ondergronden en uitdagingen die maken dat je Ameland op heel bijzondere wijze kunt ervaren.

Het natuurcentrum is onderdeel van Amelander musea, benieuwd naar de overige musea neem dan een kijkje op de website van Amelander musea.

Actieve bezienswaardigheden van Ameland

Tijdens jouw vakantie op Ameland hoeven ook de actieve bezoekers zich geen moment te vervelen. Ameland heeft genoeg actief te bieden als bezienswaardigheden. Huur een fiets van een van de fietsverhuurders en ga op avontuur op Ameland.

 

Ga je voor nog een sportievere vakantie op Ameland? Kies dan één van de stoere outdoor-activiteiten op het strand; kitesurfen, strandzeilen, suppen, surfen, mountainbiken, beachvolleybal en ga zo maar door!Ook is het een aanrader om een bezoekje te brengen aan deze bezienswaardigheid: het klimpark, hier kan je ook terecht voor een potje Paintbal of Archery Tag.

 

De dorpen van Ameland

Ameland heeft vier dorpen die alle vier hun eigen karakter hebben en ook een bezienswaardigheid op zich zijn. Wanneer je op Ameland bent vergeet dan niet een bezoekje te brengen aan deze dorpjes.

 

In het dorp Buren kan je genieten van verschillende restaurants en bezienswaardigheden zoals het Landbouw en Juttersmuseum. Het dorp Nes is ook wel het centrum van Ameland, hier vindt je allerlei verschillende winkeltjes en leuke terrasjes.

 

Hollum heeft verschillende plekken die je bezocht moet hebben tijdens jouw bezoek aan Ameland. Ga er bijvoorbeeld lekker op uit met de kinderen in het Bosspeeltuin of het Kabouterdorpje. Als laatste heb je dan nog het kleinste dorpje Ballum. Het dorpsgezicht van Ballum is een beschermd dorpsgezicht. In Ballum vind je nog vele oude woningen met ankerdateringen uit de 18e eeuw.

 

Boek nu jouw verblijf op Ameland bij Vakantiepark Klein Vaarwater

Altijd al willen verblijven op Ameland? Boek direct jouw accommodatie via onze website. We zien je graag op snel op Vakantiepark Klein Vaarwater!

 

Kunnen wij je nog ergens mee helpen? Laat het ons dan weten. Bij vragen of opmerkingen horen we graag van je. Of neem zelf contact met ons op. Via de mail: info@kleinvaarwater of 0519-542156.

Contact opnemen?

+31 (0)519 542156

info@kleinvaarwater.nl

 

Klein Vaarwater

Klein Vaarwaterweg 14

9164 MA Buren Ameland